Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Szarlotka w historii kuchni polskiej zajmuje zasłużone miejsce ciasta dobrego i prostego w przygotowaniu. Nic nie pachnie tak wyśmienicie jak właśnie wyjęta z pieca szarlotka! Przyprawa do Szarlotki Kamis to starannie dobrana kompozycja charakterystycznych dla tego ciasta przypraw, które gwarantują doskonały efekt kulinarny – niezapomniany smak pieczonych jabłek oprószonych aromatycznym cynamonem, goździkami, imbirem i kardamonem.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
cynamon - 56%
cukier
goździki - 4%
imbir
kardamon
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 28
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Szarlotka Składniki: 450 g mąki, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 2 żółtka, szczypta soli, 1,5 kg kwaśnych jabłek, 150-200 g cukru, 80 g rodzynek, 1 łyżka tartej bułki, masło i mąka do formy, cukier puder do posypania, 1/2 łyżki Przyprawy do szarlotki Kamis. Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i solą. Dodaj masło, żółtka i szybko zagnieć ciasto. Podziel na 2 części, uformuj kulę, owiń folią i wstaw do lodówki. 2. Prostokątną blachę posmaruj masłem i posyp mąką. Po 30 minutach wyjmij 1 część ciasta, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Ponakłuwaj widelcem i piecz 10-15 minut w temp. 200°C. 3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki i przesmaż z cukrem. Do jabłek dodaj przyprawę, rodzynki i wymieszaj. 4. Podpieczone ciasto posyp tartą bułką i rozłóż na nim masę jabłkową. Na masę zetrzyj na tarce z dużymi otworami drugą część ciasta i piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. 5. Upieczoną szarlotkę posyp cukrem pudrem.
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Domowe wypieki
Ciasto z jabłkami figurujące w niejednym narodowym menu. Holenderskie appelgeback piecze się z rodzynkami i polewa lukrem, angielskie apple pie - z cheddarem albo polewą custard. Francuską tartę Tatin podaje się na gorąco. Jadłem też szarlotki z rozmarynem, miętą lub tymiankiem, ale zawsze wracam do klasycznej z cynamonem i goździkami.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl