Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Rigatoni to klasyczny rodzaj makaronu, który pochodzi z Rzymu. Charakterystyczny kształt (grube, nacinane rurki ze żłobieniami) pozwala stosować go do wielu dań klasycznej kuchni rodem ze słonecznej Italii i nie tylko.
Sprawdzi się dobrze zarówno podany z sosem pomidorowym czy mięsnym, jak i zapiekany. Rigatoni marki Barilla wyprodukowano z najwyższej jakości składników - mąka z pszenicy twardej (durum) gwarantuje sprężystą konsystencję oraz doskonały smak. Optymalny czas gotowania tej odmianymakaronu to 11 minut.
Marca N°1 in Italia*
*nr 1 we Włoszech pod względem wielkości sprzedaży
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać śladowe ilości jajek, jeśli zostało wyprodukowane w fabryce oznaczonej literą (A).
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 525
g
Średnia miara (e)
6
Opakowanie zawiera około 6 porcji.
holenderski
francuski
niemiecki
inne
polski
szwedzki
Czas gotowania: 11 min. Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, czas gotowania podany na opakowaniu, po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Barilla
Marka | Barilla |
Kraj produkcji został oznaczony literą w nawiasie, zamieszczoną obok daty: (A) Włochy - (F) Włochy - (E) Włochy - (AB) Włochy - (GG) Grecja.
Barilla Poland Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Barilla G. e R. Fratelli - Società per Azioni Via Mantova 166 Parma Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Barilla Poland Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Barilla Poland Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa