Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Połączenie ryżu dzikiego i
ryżu paraboiled to genialna propozycja dla osób szukających urozmaicenia w
kuchni, a jednocześnie dbających o swoją codzienną dietę. Mieszanka ryżów w
połączeniu z warzywami na ciepło lub na zimno będzie stanowiła źródło zdrowych
węglowodanów - w tym błonnika pokarmowego - a także witamin i składników
mineralnych. Produkt nadaje się idealnie jako baza do dań jednogarnkowych, ale
także jako farsz czy nadzienie do pieczonej papryki, bakłażana itd.
ryż parboiled 85%
ryż dziki 15%
Wartość energetyczna | 765 kJ | 9.00% | |
w 100 g: 1531 kJ/360 kcal | |||
% RWS* | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Karton |
Waga brutto 230
g
Jedno opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.
Liczba jednostek 2
polski
inne
czas gotowania ok. 20 minut Sposób przygotowania: Jedna torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 765 kJ 180 kcal 9%* w 100 g: 1531 kJ/360 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ryż dziki & parboiled z krewetkami Składniki na 2 osoby: - 100 g ryżu dziki & parboiled Kupiec - 0,5 kg krewetek królewskich - 3 ząbki czosnku - 10 g świeżego imbiru - 1 cebula dymka - 1 pęczek kolendry - 2 papryczki chili - 100 ml oleju do smażenia - 3 łyżki pasty paprykowej - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka brązowego cukru Przygotowanie: Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Krewetki opłucz i osusz. Jeżeli są zamrożone, to wcześniej musisz je rozmrozić. Imbir obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Czosnek obierz i posiekaj. Chili umyj, usuń pestki i pokrój w cienkie krążki. Następnie obierz dymkę i pokrój ją w drobną kostkę, a szczypiorek umyj i ukośnie potnij. Opłucz kolendrę i drobno posiekaj liście. Krewetki smaż krótko w woku lub w głębokiej patelni i przełóż je na talerz. Na gorący tłuszcz wrzuć imbir, czosnek, chili i zmniejsz ogień. Duś te przyprawy na małym ogniu przez 3 min., stale mieszając (nie wolno dopuścić do przypalenia). Na koniec dodaj pastę paprykową, sos sojowy i brązowy cukier. Teraz zagotuj całość i ponownie włóż krewetki na patelnię. Całość podgrzej ok. 1 min. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Wszystko posyp posiekaną kolendrą i szczypiorkiem.
Kupiec
Marka | Kupiec |
Ryż dziki to nasiona z górnej części pióra dzikiej wodnej trawy. Rośnie w ekologicznych warunkach, w środowisku nieskażonym przez człowieka. Połączenie ryżu dzikiego z parabolicznym to wspaniały, niepowtarzalny smak. Idealny dodatek do wykwintnych dań. Znakomicie komponuje się z dziczyzną, z rybami, rakami czy homarami. Warto spożywać Ryż Dziki & Parboiled, gdyż: posiada intensywny zbożowy smak z wyraźnie wyczuwalnym aromatem orzechowym; jest bogatym źródłem potasu i fosforu; zawiera magnez i cynk; zawiera witaminy z grupy B; w czasie gotowania zwiększa swoją objętość.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Wyprodukowano w Polsce.
KUPIEC Sp. z o.o.
Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland
KUPIEC Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland
KUPIEC Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl