Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb żytnio-pszenny, w którym mąka żytnia jest ukwaszana wg specjalnej długotrwałej fermentacji , charakteryzuje się grubą, chrupiącą naturalnie spękaną skórką i delikatnym miękiszem.
Chleb rycerski swoim kształtem, pięknie spękaną skórką i aromatem nawiązuje do staropolskich tradycji wypiekania chleba. Do jego produkcji wykorzystana została doskonała kompozycja mąki pszennej i żytniej. Do kompozycji tej dodano naturalny zakwas, który nadał chlebowi tak wyjątkowy szlachetny, charakter. Ten charakter został podkreślony podczas wypieku w piecu wsadowym. Dzięki temu pod pięknie spękaną skórką kryje się niezwykle delikatny miękisz o mocnym, kwaskowatym smaku. Chleb najpiękniej prezentuje się na stole, gdy jego pokrojone kromki są złączone w bochenek.
Pszenica | Zawiera |
Żyto | Zawiera |